Gastenboek

Heb je vragen, ideeën, of wil je gewoon wat laten horen? Laat dan hier een reactie achter!

Reacties (55)

 1. Hallo. Allereerst de complimenten voor deze erg informatieve en fraaie site.
  Middels een google-alert op de naam "van der Woning" kwam ik op deze site terecht en vond daar o.a. Albertje Wigbolts (van der Woning) met namen van haar echtgenoot, ouders, broers en zusters. Nu ben ik de naam van haar ouders ook tegengekomen op Tresoar.nl maar heb nooit bewijzen kunnen vinden dat zij, haar vader en broers en zussen de naam "van der Woning" droegen. Zou u mij kunnen aangeven waar u de betreffende gegevens hebt gevonden die dat aantonen. Ik zou u erg erkentelijk zijn en u zou mij hiermee helpen een belangrijk deel van mijn puzzle op te lossen.
  Met vriendelijke groet, Henri

 2. Goedenmiddag,
  Al googelend, op zoek naar voorouders van me met de naam "De Wachter" (Waghter) kwam ik in uw site terecht. Bijzonder interessant, mijn moeder stamt via de familie Jan Staal/Maria de Wachter af van deze Vlaamse familie.
  Maar …..u noemt Adriaen de Wachter, die in Wolvertem geboren (gedoopt) zou zijn, maar in het doopboek van Wolvertem komt geen Adriaen de Wachter voor die mogelijkerwijs de door u genoemde Adriaen zou kunnen zijn.Dan Jan de Wachter, de vader van "mijn" Maria de Wachter. Volgens u gedoopt in 1633, doch de enige Jan die in aanmerking zou kunnen komen is op 15 februari 1638 gedoopt in Wolvertem uit Jan de Wachter en Joanna Wellens. In 1633 is wel een De Wachter gedoopt, ook uit het echtpaar De Wachter/Wellens, maar diens naam is Judocus.
  Bij de doop van Jan in 1638 noteerde de pastoor wel, dat de ouders afkomstig waren uit Londerzeel.
  Maar naspeuringen daar leveren ook niet het gewenste resultaat op.
  Graag zou ik willen weten, waar u de door u genoteerde gegevens hebt gevonden. Ik zal u daar zeer danbaar voor zijn.
  Vriendelijke groeten,
  Paul

 3. Ik zit hier met een josephus hiel die ik voorlopig niet kan plaatsen:hij was de peter van josephus bernardus van brande(1775-1781)°st niklaas en + st niklaas,zoon van gillis frans van brande en catharina heyman.LANDBOUWER IN DE DAMSTRAAT TE ST NIKLAAS.

 4. Zowel langs mijn moeders zijde als langs mijn vaders zijde komt een Hiel voor. langs mijn moeder eentje te Humbeeck en langs mijn vader Franciscus Saterdagh met Maria Hiel getrouwd 5-11-1785.

  Lieve

 5. hallo,

  ik ben opzoek naar Kathleen Hiel.
  Ik heb samen met haar gestudeerd op de KdG, campus PiusX/Noord.
  Jammer genoeg is het moeilijk om gegevens terug te vinden. Misschien langs deze weg??
  Ik hoop op reactie,
  naamgenoot Kahtleen

 6. Hallo beste beheerders,

  In mijn hele onderzoek naar mijn eigen voorouders kwam ik uit bij enkele Hielen. Dankzij u site heb ik ontdekt dat ik afstam van Joannes Hiel D’Aude uit sint-Amands. Op u site las ik dat er een waarschijnlijke connextie is tussen de Hielen in Sint Amands en die in Londerzeel. Mocht u nog voorouders of andere familieleden ontdekken, zou u mij dan hierover op de hoogte willen stellen?
  Bij voorbaat hartelijke dank,
  Met vriendelijke groeten,
  Jelle Roelands

 7. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat uw
  geschiedkundige schets van HAASDONK een copie is van mijn blog dd. O7-08-2005 onder de naam
  "Haasdonk vroeger" (Seniorennet WASE GESLACHTEN). Zelf heb ik de gewoonte mijn
  bronnen te vermelden. In dit geval: de Potter en J. Broeckaert, Geschiedenis van de gemeenten der Provincie Oost-Vlaanderen – Arrondissement Sint-Niklaas, Gent 1878. Waarvan bedoeld blog een
  samenvatting is.

  Groeten van Frans Bellon (Gebruikersnaam:
  Van Acker-Brijs).

 8. Geachte,
  Wij zijn op zoek naar onze voorouders, die ook Donauschwaben waren . De familienaam is Schaub uit de streek Slavonia-Batschka .( Punitovci )
  misschien uit Krndia ???
  Kunt U ons wellicht aantonen hoe wij onze zoektocht kunnen beginnen ? Dank bij voorbaat
  A. Verleye

 9. "Lokeren ende Dacknam, eene vierschare, ’t samen 350 hofsteden, 850 communicanten (communitas = gemeenschap, leden van de gemeenschap), begrypende, bovende 650 bunderen heyde die niet geschat en wiert, 2221 bunderen landt;

  Ik kom dit citaat tegen op jullie website. Een vraag: ik heb nooit anders geweten dat in een parochie diegene communicant genoemd werden die "hun communie" gedaan hadden en als zodanig min of meer volwassen" gelovige werden. In het begin van de 20ste eeuw deed men zijn eerste plechtig communie rond de 12-jarige leeftijd en hoorde men echt bij de gemeenschap. Voor 1800 werden kinderen ook niet meegeteld en bij overlijden alleen als "kind van" vermeld.
  Graag Uw mening in deze?

 10. Dag Carlo,

  Ik wilde graag even een aanvulling doorgeven van mij.
  Debbie Hiel (19-01-1983)
  getrouwd op 08 augsustus met Bart Smet, wonende te Stekene

  met vriendelijke groet,
  Debby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *