Gastenboek

Heb je vragen, ideeën, of wil je gewoon wat laten horen? Laat dan hier een reactie achter!

Reacties (55)

 1. Beste Carlo,
  Prachtige site wat mij vooral aantrok was de tak die in de Banaat woonde. Ik ben namelijk zelf bezig om de genealogie van mijn moeder op te stellen. Zij was een dochter van Francis Arthur Pichler deze is geboren te Temesvar in 1856. Nu is mijn vriendelijke vraag hoe doe je onderzoek in dat gebied.
  Met een vriendelijke groet,
  Berry van Gorkum

 2. Beste Carlo,
  Bij toeval op je site gekomen en chapeau!!
  De ouders van Pieter Neve(1673) zijn wel Joannes(Jan)Neve en Anna(Tanneke)Ongenae,doch Jan kan onmogelijk in 1598 zijn geboren,het is meer omstreeks 1640.
  Jan en Anna hadden nog twee dochters Cornelia (1678)en Adriana (1686).
  Ik ben ook op zoek naar Jan Neve die in 1598 is geboren en in 1630 voorkomt in document Hulster-Ambacht.Kunjij mij meer info geven omtrent 1598.

 3. Beste,
  Hamme, gehucht St.Anna, is historisch dichter verlinkt met Waasmunster, daarom zelfs dit jaar nog straatnaamverandering na raadpleging van plaatselijke inwoners. De naam Van Hiel is dus wat Vlaanderen betreft, duidelijk een Wase familienaam. Door rechttrekking van de rivier de Durme, is de gemeentegrens en dus ook de grens van het Waasland/land van Dendermonde, voor een stukje gecorrigeerd

 4. Allereerst mijn complimenten voor uw mooie site, die veel inzicht biedt in families van Oost-Zeeuws Vlaanderen en het Land van Waes.
  Vervolgens de volgende rectificatie :In het hoofdstuk II Cornelis Hiel wordt onder 8.HIEL, Apollonia vermeld :Dat uit het huwelijk van Francois Broeckaert en Janneken de Backer dochter b. Isabella Broeckaert, geb 1710 gehuwd was met Jan Andriessen, geb.20-1-1706 Dit is onjuist. De hier genoemde Jan A. was de zoon van Janneken de Backer en Andries Andriessen.Volgens uw site was Jan dus met zijn halfzuster getrouwd (beiden dezelfde moeder)hetgeen ten strengste verboden was.
  De werkelijke situatie is als volgt:In het Zeeuws Archief GA223 De Inwoners van Hulster Ambacht in 1739 staan vermeld :
  Jan Andriessen 35 jr. geb.Polder van Namen (dus in 1703/04) en
  Isabella Broeckaert 21 jr. geb.Kruispolder (dus in 1717/18)
  Jan (mijn directe voorvader) is de zoon van Andries Andriessen en Pieternella Ceuleman(s)en geboren op 10-04-1703.
  Isabella Maria Broeckaert is een jongere dochter van Francois Broeckaert en Janneken de Backer en geboren op 25-04-1717 (bij u vermeld onder c.)
  Bovengenoemde fout ben ik reeds vele malen tegengekomen op genealogische sites, kennelijk klakkeloos van elkaar overgenomen zonder gedegen bronnenonderzoek.
  Vertrouwende u hiermede van dienst te zijn geweest,
  met vriendelijke groet, Paul.Andriessen.

 5. Personalia
  Naam: Petronella Lauw(a)ert (Lauwerts)
  Echtgenoot: Adriaan Verhoeve
  Trouwdatum: 09-01-1717
  Kinderen: Petrus, Catharina, Jan, Cornelia, Pieter,
  Maria, Anna

  Vanwege de aanduiding Maria polder raad ik bij nader zoeken naar Verhoeve aan eens te kijken naar de familie Verhoeve die vele generaties veerlieden waren van het Vrije van Sluis op het veer Sluis en de Maagdenpolder, woonden op het veerhuis dat er nog staat op de Maagdenpolder pal op de dijk. Ook waren ze vissers op de grote Pas in Sluis en veel eerder vanaf Sevenbergen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *